Mastopexia, liftingul de san sau operatia de ridicare a sanilor

mastopexia

Mastopexia sau operatia de ridicare a sanilor (liftingul mamar) are scopul de a imbunatati aspectul si forma sanilor cazuti sau lasati.

Mastopexia  este operatia care se adreseaza pacientelor cu sanii goliti de volum dupa sarcina, slabire sau imbatranire ce au un exces de piele si au pierdut pozitia initiala a acestora.

Mastopexia poate restabilii fermitatea sanilor si poate corecta pozitia lor fara a mari sau reduce dimensiunile ,  deasemenea poare repozitiona si micsora areola (zona pigmentata perimamelonara) .
Nu exista exercitiu fizic si nici tratament medical care sa poata rezolva ptoza mamara , unica varianta  fiind cea chirurgicala.

In clinica noastra nu folosim tuburi de dren si nici fire de sutura ce trebuie extrase.

Complicatiile post operatorii sunt cele obisnuite in chirurgia sanului : hematomul, dehiscenta , seromul cicatrizarea dificila.

In clinica noastra se efectueaza mai multe tipuri de liftinguri mamare:

  • Periareolar  – cicatricea este situate pe zona de diferenta de culoare intre areola si piele , fiind   foarte putin observabila. Se recomanda aceasta tehnica pentru pacientele cu o ptoza mamara minora .
  • Circumverticala – o cicatrice periareolara sin a verticala de la areola pana in santul submamar.  Este tehnica cel mai des  utilizata cu rezultate stabile in timp .
  • Cicatrice in T inversat – se aplica in cazurile speciale avand fata de cicatricea circumverticala si o cicatrice orizontala in santul submamar . Se recomanda in cazul ptozelor mamare grad IV in care excesul de piele este foarte mare .
  • Tehnica Multiplan – cicatricea este aceeasi ca in tehnica de implant mamar si reprezinta o modificare interna  a pozitiei sanului folosind un implant anatomic cu gel coeziv pentru stabilizare .

video-mastopexie

Operatia de mastopexie este complexa dar sigura, rezultatele post opertaorii fiind spectaculoase din prima zi post operator.

Nu trebuie uitat cel mai important aspect al chirurgiei sanului : CONTEAZA FORMA NU MARIMEA !

Vezi video interventie chirurgicala