Marirea sanilor - Mamoplastia de augumentare

cataloage

Marirea sanilor numita si mamoplastie de augmentare, are scopul de a creste marimea sanilor mici sau nedezvoltati.

De asemenea, operatia poate reda si mari volumul sanilor dumneavoastra, daca acesta a scazut dupa ce ati devenit mama. Operatia de marire a sanilor are ca scop marirea acestora prin introducerea unui implant mamar in scopul obtinerii unei forme mai frumoase in armonie cu proportiile corpului.

Pentru a efectua aceasta operatie exista mai multi pasi ce trebuie urmati:
• consultul chirurgical cu medicul
• analize de sange preoperatorii
• ecografia de san
• consult de cardiologie si anestezie
• operatia
• consulturile post operatorii

Vezi catalog marire sani

In clinica noastra folosim numai implante de ultima generatie cu gel coeziv, Mentor si Motiva

Acest tip de implant este garantat pe viata ca produs medical, dar asta nu inseamna ca si rezultatul operatiei este “pe viata”, datorita procesului fiziologic de imbatranire.

Consult

In cadrul consultului medicul chirurg prezinta tipurile de implant ce pot fi folosite in cazul dumneavoastra.

Operatie

Implantele se plaseaza intotdeauna sub muschiul pectoral iar in partea inferioara sub fascia muschiului seratus si drept abdominal.

Postoperatoriu

Imediat post operator veti avea o fasa elastica si o bustiera ce exercita o compresie
la nivelul sanilor.

dr-ionescuOperatia se desfasoara sub anestezie generala si are o durata de aproximativ 60-90 min in functie de complexitatea cazului.

Nu folosim decat fire resorbabile si nu folosim tuburi de dren datorita faptului ca se practica chirurgie “uscata” sub viziune directa utilizanduse pensa Ellman cu radiofrecventa , fibra optica de 30000 luxi, endoscop ce permite filmarea sanului in interior.

Implantele se plaseaza intotdeauna sub muschiul pectoral iar in partea inferioara sub fascia muschiului seratus si drept abdominal. Sutura planurilor profunde se efectueaza la peretele toracic –pericondrul coasta VI-VII-fapt ce permite o stabilitate perfecta in timp fara posibilitatea ca “implantul sa alunece” si cicatricea sa se ridice pe polul inferior al sanului.
Imediat post operator veti avea o fasa elastica si o bustiera ce exercita o compresie la nivelul sanilor. La 5 minute post operator putei vorbi cu apartinatorii iar la o ora post operator puteti deja  sa va plimbati.
Prima zi post operator veti ramane internata in clinica noastra sub supravegherea personalului nostru care este specializat in ingrijirea post operatorie aplicandu-va pachete cu gheata.
A doua zi dimineata se efectueaza externarea si va fi prima oara cand o sa va vedeti sanii (acestia vor fi umflati datorita edemului post operator), veti primi o reteta cu antibiotic si antiinflamator, garantiile implantelor si veti fi externata.
Prima zi post operator veti sta acasa si o sa aplicati gheata la nivelul sanilor.A doua zi post operator puteti sa va reintoarceti la activitatile zilnice sociale.
Primul control se efectueaza la 7 zile post operator cand se va scoate fasa elastica si veti ramane decat cu bustiera . Al doilea control va fi la 14 zile cand veti avea dreptul sa faceti dus la nivelul sanilor. Al treilea control este la 30 de zile cand se va evalua rezultatul operatiei si veti primi indicatii suplimentare. Controalele urmatoare vor fi la 3 luni , 6 luni si un an de zile post operator moment in care sanul este stabilizat si rezultatul permanent.

Regulile par simple de urmat dar atragem atentia asupra faptului ca nu exista durere la aceasta operatie decat in primele 2- 3 zile in care veti simti o greutate la nivelul toracelui, fapt ce determina o senzatie falsa ca ati fi vindecata implicit la incalcarea regulilor , lucru ce poate determina complicatii post operatorii:

– hematomul – este o acumulare de sange peri implant ce de cele mai multe ori duce la o reinterventie chirurgicala , deci : nu va loviti!
– seromul – este o acumulare de lichid seros peri implant datorata efortului fizic, duce la punctia ghidata ecografic , deci : nu ridicati greutate!!
– infectia – foarte rara sub 0,2 % poate duce la explantare , din acest motiv pot fi operate numai pacientele cu analize de sange perfecte, ce nu au nici o infectie activa in organism.
– dehiscenta – sau desfacerea suturii duce la o sutura secundara ce determina o cicatrice inestetica , deci : nu ridicati cotul peste nivelul umarului .
– cicatricile hipertrofe si cheloide – sunt acele cicatrici rosii , indurate in relief ce sunt determinate de un factor genetic . Veti primi crema pentru cicatrizare si preventia acestor tip de cicatrici.
– hipo sau hiper sensibilitate – este sensibilitatea redusa sau excesiva la nivelul sanului sau a mameloanelor, apare deobicei la persoanele tinere cu piele tonica ce doresc un implant mare ,trece singura de la sine in 4-6 luni post operator.
– contractura capsulara – este o teaca de tesut conjunctiv in jurul implantului care se poate ingrosa la anumite persoane devenind contractila si presand implantul, sanul devenind dur la palpare.
Cazurile medii se pot trata prin tratament conservator: masaj, antiinflamator, dar in cazurile grave trebuie reintervenit chirurgical. La implantele folosite in clinica noastra incidenta este sub 1%.

Post operatoriu exista 5 reguli de aur ce trebuie respectate intocmai:

• Timp de 45 de zile nu ridicati cotul peste nivelul umarului si NU RIDICATI NIMIC peste 3,5 kg;
• Timp de 45 de zile nu va loviti peste san;
• Timp de 45 de zile purtati bustiera zi si noapte;
• Timp de 30 de zile dormiti pe spate.
• Efort fizic, sala, solar, sauna puteti sa incepeti dupa 45 de zile.

mamoplastie-prez-kit

Marimea implantului se alege impreuna cu medicul chirurg ce va va oferi o gama de 3 variante in urma masuratorilor, folosind asa numitele saizere externe ce va pot oferi o vizualizare precoce a rezultatului post operator.

Nu trebuie uitat cel mai important aspect al chirurgiei sanului : CONTEAZA FORMA NU MARIMEA !

Vezi video interventie chirurgicala