Celulele stem si Chirurgia Regenerativa

Tehnologia celulelor stem

Vindecarea organismului prin resurse proprii a reprezentat visul medicinei din cele mai vechi timpuri, astazi aceste celule permit inlocuirea celulelor “bolnave sau degradate” cu celule noi regenerative. Celulele stem mezenchimale sunt celule stem multipotente ce au capacitatea de transformare in mai multe linii celulare diferite cum ar fi: grasime, muschi, cartilaj, os, celula nervoasa.
Capacitatea de a se transforma este determinata de numerosi factori de crestere determinati stiintific precum si de fenomenul de plasticitate locala (copierea caracteristicilor celulelor de vecinatate) ce determina la nivelul zonei receptoare o crestere a celulelor deja existente fapt ce cauzeaza o regenerare locala.
Fractia stromala reprezinta cumulul de celule ce se regasesc in precipitat dupa digestia grasimi ce contine: celule endoteliale 7%, celule musculare netede 9%, celule sanguine 22%, macrofage 23%, factori de crestere celulara marcati fenotipic CD34 / CD31 / CD45 38%, celule stem CFU-F 1-5%. Aceasta se injecteaza pe un suport de grasime prelevat in prealabil ce reprezinta lipofillingul, care are capacitatea de a creea un mediu de cultura intern pe care celulele stem mezenchimale  se dezvolta.
O parte din proba pregatita se transmite catre laboratorul de biologie celulara ce creeaza o proba martor de verificare a evolutiei celulare a celulelor stem
Celulele stem mezenchimale sau celulele precursoare adipocitare reprrezinta cea mai proliferativa linie celulara de celule stem multipotente si reprezita solutia de vindecare pentru multiple maladii cum ar fi: infartul miocardic, regenerarea ulcerelor varicoase, regenerarea plagilor cronice, reconstructia osoasa, scleroza multipla, reconstructia mandibulara, diabetul, fistulele cronice, regenerare nervoasa; multe din aceste studii sunt in faza clinica 1 sau 2

Celulele stem mezenchimale

Grasimea reprezinta astazi sursa cea mai importanta de celule stem din organism, depasind de o suta de ori cea din maduva rosie. Capacitatea chirurgilor plasticieni de a recolta grasime cu facilitate ne-a propulsat in prima linie a descoperirilor stintifice actuale

In cadrul clinicii noastre am pus la punct un procedeu revolutionar de izolare a celulelor stem din grasime, prezentat la Congresul de Chirurgie Regenerativa din Roma 2012, in urma caruia,
multi doctori din Argentina, Franta, Elvetia, Egipt, Anglia, etc folosesc aceasta metoda de izolare  RADU PROTOCOL

Vezi video

Cu acesta ocazie
in cadrul audientei private papale lunare, Papa Benedictus XVI, Joseph Ratzinger,
si-a dat benedictiunea pentru membri Societatii Internationale de Chirurgie Regenerativa,
acceptind din partea Bisericii Catolice, tratamentele chirurgicale regenerative.

Vezi video

Cu ocazia Congresului Asociatiei Europene a Societatilor de Chirurgie Estetica din Istanbul 20/06/2012, Dr Radu Ionescu a prezentat aceasta lucrare reprezentind Romania, in cadrul concursului “Voice of Europe” pentru cea mai buna lucrare din 2012 premiata cu ‘ULRICH HINDERER PRIZE’.

Vezi video

Recomandarile actuale pentru chirurgia  cu celule stem in clinica noastra sunt legate de transferul de grasime imbogatit cu celule stem pentru : marirea sanilor in contur sau post chirurgie oncologica, repararea diformitatilor corporale cu lipsa de substanta, marirea de fese, marirea gambelor precum si REGENERAREA FACIALA.
In cadrul Clinicii Medlife efectuam demersuri oficiale importante pentru obtinerea aprobarii primei Banci de Celule Stem ADRC din Romania in care celule dumneavoastra pot fi stocate si in cazul unor maladii ce pot aparea pe parcursul vietii ( de ex Infart miocardic- maladia cu cea mai mare rata de mortalitate- sa poate fi folosite pentru regenerarea muschiului cardiac.

video-prize

Congresului Asociatiei Europene a Societatilor de Chirurgie Estetica din Istanbul 20/06/2012

Dr Radu Ionescu a reprezentat Romania, in cadrul concursului “Voice of Europe” cu cea mai buna lucrare premiata cu ‘ULRICH HINDERER PRIZE’.

Este pentru prima oara in istoria Societatii Romane de Chirurgie Estetica cind un reprezentant al Romaniei cistiga acest prestigios premiu.

Vezi video