Botox ® Vistabel®, primul si singurul produs tip toxina botulinica

botox-satisfactie-clienti

Botox®/Vistabel® este marca firmei Allergan, INC din Statele Unite.

Exista mai multe tipuri de toxine botulinice,dar singura folosita in chirurgia plastica si estetica este tipul A. FDA (Food and Drug Administration, organism de control al medicamentelor pe piata americana) a aprobat utilizarea injectiilor cu botox® in tratarea ridurilor faciale moderate si severe in aprilie 2002. Conform ASPS (Societatea Americana pentru Chirurgie Plastica si Estetica), peste 1,6 milioane de americani au apelat la aceasta procedura. Tratamentul nu a fost aprobat doar in SUA ci si in alte 70 de tari din lume.

In momentul actual Vistabel®/Botox® este primul si singurul produs (de tip toxina botulinica), pentru tratarea ridurilor glabelare, care are aprobarea Ministerului Sanatatii din Romania.

Vezi Diagrama Satisfactie Pacienti

Istoric: Brandul Botox provine din sintagma toxina botulinica

Pentru multi dintre noi informatiile despre toxina botulinica se limiteaza la agresivitatea pe care aceasta o are asupra muschilor, producand paralizia acestora, in cazul infectarii organismului. Cu toate acestea medicina moderna ne permite sa utilizam toxina botulinica, in domeniul esteticii, in cantitati extrem de mici, doze bine controlate si in urma unui proces de laborator in care molecula toxinei este inalt purificata.

Initial indicatiile terapeutice ale Botox®-ului se limitau in tratamente neurologice si oftalmologice, pentru tratarea spasmelor musculare si a strabismului.

Cercetatorii au concluzionat ca este nevoie de 2500-3000 de unitati de toxina pentru ca aceasta sa fie letala pentru oameni, iar in scopuri cosmetice se folosesc in mod uzual doar 75 de unitati Botox®. Aceste studii au facut ca pacientii sa capete incredere in procedura de injectare cu Botox®.

Botox sau injectii de intinerire

Fata fiecareia dintre noi se transforma iremediabil cu timpul din cauza actiuni factorilor daunatori la care pielea este expusa zilnic, dar si datorita mostenirii genetice pe care am capatat-o fiecare.

Odata cu varsta, pielea pierde apa si elasticitatea si implicit frumusetea si finetea. Din cauza schimbarilor hormonale la care organismul este supus odata cu varsta colagenul epidermic se reduce si el determinand imbatranirea pielii si aparitia ridurilor. Pe langa acesti factori inevitabili, alimentatia, stresul, ingrijirea defectuoasa a pielii contribuie la accelerarea procesului de imbatranire a pielii.

De asemenea, starile emotiile prin care dumneavoastra treceti, rasul, incruntarea, plansul, lasa riduri de expresie evidente la nivelul fetei. Cutele ce apar intre sprancenele noastre sunt de fapt un rezultat al miscarii continue a muschilor fetei.

dr-ionescu-slide1

Indicatii: Ce se trateaza, cum functioneaza?

VISTABEL este indicat pentru ameliorarea temporară a aspectului ridurilor verticale, moderate spre severe, dintre sprâncene, observate în momentul încruntării, la adulţi cu vârsta sub 65 de ani.

VISTABEL este un miorelaxant cu acţiune periferică si acţionează prin blocarea impulsurilor nervoase direcţionate către toţi muşchii în care a fost injectat. Aceasta previne contracţia muşchilor, conducând la o paralizie temporară şi reversibilă.

Cum se realizeaza procedura?

In mod normal, procedura nu dureaza mai mult de 20 de minute, iar dupa injectare nu este nevoie de timp de recuperare.
Se poate parasi cabinetul medical imediat dupa procedura, dar este recomandat ca pacientul sa nu stea intins sau sa se aplece timp de 4 ore dupa tratament, sa nu maseze zonele tratate sau sa nu faca efort fizic timp de 24 de ore.
Este indicata insa contractia voluntara a muschilor injectati (miscari usoare de incruntare, de incretire a fruntii, de inchidere si deschidere a ochilor), care grabeste instalarea efectului dorit.

Posibile efecte secundare/adverse temporare

Reactiile adverse sunt rare si nu sunt periculoase. Dureri de cap, posibila “cadere” de spranceana sau de pleoapa, vedere tulbure sau de paralizia altor muschi decat cei vizati. Multe dintre aceste posibile efecte dispar la cateva zile dupa procedura.

ALLERGAN a adus si in Romania VISTABEL® – INJECTIILE CU TOXINA BOTULINICA. In fiecare an, mii de pacienti primesc tratamentul cu toxina botulinica pentru multiple probleme, dar de 10 ani a devenit un tratament popular pentru a trata semnele imbatrinirii.

Milioane de pacienti din intreaga lume au fost tratati terapeutic cu Botox/Vistabel® pe parcursul a 20 de ani, iar ALLERGAN a onorat angajamentul sau fata de acestia prin furnizarea de produse de calitate.

Daca doriti sa scapati de anumite riduri sau pur si simplu sa corectati anumite trasaturi sau imperfectiuni si in urma testelor efectuate in prealabil din care nu rezulta nicio interdictie, este foarte usor.

Diagrama satisfactie Clienti!
Botox®/Vistabel®